woensdag 26 mei 2010

Suriname, een echt Zuid-Amerikaans land

Nu Bouterse weer president wordt is er weer een (kleine) boef als president bijgekomen in LA. Immers het is gewoon iemand die zijn straf nog moet uitzitten. Net als Chávez bijvoorbeeld. Alleen die had meer doden op zijn geweten.
En weer zie je een verschil tussen Latijns Amerika en Nederland.
In Nederland schrikt men zich een hoedje als een staatssecretaris er een nieuwe vriendin op na houdt. Maar in Latijns Amerika wordt een ongestrafte moordenaar en drugshandelaar gewoon president.
Ik vermoed dat Bouterse straks het aanbod krijgt om ook lid te worden van de ALBA, het verbond van boeven, aangevoerd door ons aller Chávez.
En ik denk ook dat Bouterse daar op in gaat, zeker, als er een grote zak met geld voor hem in Caracas klaar staat. Voor boeven is het verder vrij reizen in een heleboel landen (Cuba, Ecuador, Bolivia, Venezuela, Nicaragua) dus het biedt Bouterse alleen maar voordelen.

4 opmerkingen:

Frits Prive zei

tja met recht: soort zoekt soort en het zal me dus niet verbazen dat hij dikke vriendjes wordt met die andere psychopaat.
Kan die ook gaan lopen roepen dat homosexualiteit komt door nederlandse producten net als die gek in Bolivia doet.....

Omega zei

Als je iedere dag met de politiek in Latijns Amerika geconfronteerd wordt, val je van de ene in de andere verbazing. Want ja, je blijft toch een fatsoenlijke hollander die al van zijn stoel valt als een staatssecretaris tegen een vluchtheuvel is gereden.
Het zou me bv ook niet verbazen als Bouterse over 20 jaar nog steeds op die post zit !

Anoniem zei

Ik zag op de EO website dat Suriname 57 miljoen hulp krijgt. Dat is toch een schande! Voor die 300000 mensen! Wanneer houdt dat volk eens zijn eigen broek op??
En.. de rest van de "leiders" hier zijn ook crimineel. Ortega jat per jaar een half miljard. Colom van Guatemala wat minder. En de FMLN van El Salvador zullen we het maar niet over hebben. Daar is alles fout aan. Lang leve de ontwikkelingslanden. Ze zullen het tot in lengte van dagen blijven.

Omega zei

Er wonen 490.000 mensen in Suriname. Op zich lijkt het me denkbaar, dat de ontwikkelingsgelden worden bevroren zodra het pact met Chávez tot stand komt. Of als Bouterse president wordt. We moeten niet zoals de vorige keer wachten totdat zij acties ondernemen. Nederland is veel te afwachtend en te netjes ten opzichte boevenlanden. En er zijn er hier helaas zat. Signalen van Nederland op dat gebied komen keihard aan in LA. Nederland staat in zeer hoog aanzien en is absoluut niet dat kleine landje waar we ons zelf vaak voor uitgeven. En dat laatste is het slechtste wat je kan doen als je je echt betrokken voelt bij LA.